2022-05-13
~小食分享拼盘($278)🍿话明聚餐🕺,梗系趁呢个机会叫拼盘一齐share下啦😝。呢个拼盘包左蕃茄芝士肉丸(牛mix猪)🍅,猪皮脆片🐽,烧猪肋骨🐷,迷你牛肉汉堡🍔,香料鸡翼🐔,酥炸鱿鱼圈🦑,薯条🍟同酸种面包多士🍞,仲有三只酱添。够晒多样丰富呀🤪。~卡邦尼蛋汁烟肉意粉($168)🍝表妹永远的最爱卡邦尼意粉 😏。烟肉煎香有肥有瘦😌。超级多芝士加埋蛋汁个酱汁简直够晒黏稠😙,真系要同人分享先得呀😂。~慢煮酱烧猪肋骨($288)🐷之前去佢哋嘅姊妹店食过觉得几好食😋,所以今次又叫返😝。猪肋骨炆得好淋好入味👍🏻,酸酸甜甜咁☺️。个粟米都保持到个水准🌽,有烧烤嘅香味又够哂甜😙。~慢煮酱烧牛肋骨($268)🐮果然呢间嘢叫pig系有原因㗎😂,第一次见牛平过猪🤑。虽然明知佢出名食猪🫢,但我哋不嬲钟意食牛所以都叫咗🤪。因为用慢煮嘅方式所以其实肉质都好软淋🤓,不过唔知系咪唔好彩😗,咁啱我哋𠮶旧有好大旧肥膏😅。但味道嘅系唔错嘅仲有一只酱配搭😌。~经典英式炸鱼薯条($188)🐟虽然以上嘅餐点已经有好多薯条🍟,但我地真系好钟意食😂,所以又加多左个有薯条嘅😚。炸鱼出面层炸粉够薄😌,而且超脆💯。大家一人一嚿好快食哂😂,而且
~卡邦尼蛋汁烟肉意粉($168)🍝
~慢煮酱烧猪肋骨($288)🐷
~慢煮酱烧牛肋骨($268)🐮
~经典英式炸鱼薯条($188)🐟
虽然以上嘅餐点已经有好多薯条🍟,但我地真系好钟意食😂,所以又加多左个有薯条嘅😚。炸鱼出面层炸粉够薄😌,而且超脆💯。大家一人一嚿好快食哂😂,而且唔算油腻🤔,柠檬都唔记得咗落🍋。
~朱古力心太软($88)🍫
因为大家都食到好饱所以就叫咗一个甜品叫做有个完整嘅总结😂。心太软外脆内软🍮,一切开就散晒😆。配埋冻冰冰嘅雪糕🍦,酸酸甜甜嘅水果都几夹😌。
~Sangria($268)🍷
又系聚餐必备😉,见咁多人就唔好一人一杯饮品啦😂。水果酒就一定啱晒大家口味😝,拣返最经典嘅红酒做base😌。btw,饮完仲可以食下水果添😆。