2018-01-25 101 浏览
<香港少有好味既葡国菜 葡汇 好yummy呀 😍>我最钟意就试特别菜式 间中都会食下欧洲菜 喺香港唔同澳门 好味既葡菜唔多 , 今次喺tst 美丽华俾我发现到 一间好正既葡萄 睇老板张相 我估佢又系厨师 鬼鬼地甘又系葡国人😂 入面既陈设用蓝白做装修 出面放住甜品样板 仲有原只黑毛猪脚 😍 再加上墙身放住画框装住既葡国风景相 🏞感觉幽雅 食物方面有好多特色既葡菜 红白🍷 砵酒 葡式啤酒 各式特饮应有尽有🍺🍴葡国原味啤酒🍺 45 蚊Original bock stout 原味既bock draft口感好清 带有少量麦香 泡唔多 好啱餐前饮 😁🍺葡国黑啤啤酒 45 蚊Super bock stout黑啤既stout口感香滑 泡身浓 味道好香麦味 啱配浓味食物 正! 😁🍷葡国白砵酒白砵酒 其实唔记得佢乜牌子 但香港比较少有有得点既酒类😁去到想饮staff可以介绍 , 呢味白砵酒 够香甜 有19.5 酒精浓度💪🏻 但酒味唔会太呛 甜味同酒味配合得宜 正😍🍴葡式烤乳猪 1/4只 需要预订 🐷280 蚊Roast suckling pig配葡式肥仔炒饭🔥🍚葡式乳猪同平时广东菜唔同 佢
<香港少有好味既葡国菜 葡汇 好yummy呀 😍>

🍷葡国白砵酒

🍴葡式烤乳猪 1/4只 需要预订 🐷280 蚊
Roast suckling pig
配葡式肥仔炒饭🔥🍚

葡式乳猪同平时广东菜唔同 佢系外表少脆 冇烧得甘劲🔥 所以外表有层薄脆 入面好嫩滑😍 肥瘦适中 🐷
而肥仔炒饭入面有
有葡国腊肠 🐷葡萄干🍇 鸡蛋 红葱头 蒜头 浓蕃茄酱 🍅 蕃茄味香浓 饭粒烟靭带有d juicy . 够哂口感 好味😍

🍴传统烤沙甸鱼 55 蚊🐟
沙甸鱼够哂肥美大条 一上枱就闻到好香 火喉十足🔥 鱼肉有口感鱼味浓 不过 就好多骨食𠮶时要小心☠😄

🍴葡萄牙黑毛猪风干火腿 280 蚊 100g 24 个月🐷
用大大个长形木器放住 100g既火腿都有好多块 重点系葡萄牙猪比较少食 猪肉虽然得24 个月😌 但口感嫩滑 肥瘦适中 加上香脆既焗包🍞 同㰖槛油 够哂入味 好正😍

🍴霹雳非洲烧春鸡(全只) 195 蚊 ⚡🐥195 蚊(辣🌶)
用香蒜慢烧原只春鸡 , 春鸡估唔到都唔细只 鸡肉嫩滑 😍 蒜香味十足 而佢既酱汁好香辣 辣得黎d汁系有层次𠮶种 🌶 系慢慢辣出黎但又唔会抢走鸡味 😌连配菜蔬菜 都够哂新鲜🌿薯条🥔都够哂香脆 冇得输😌

🍴自家制蛋糕 35 蚊🍊🍰香橙蛋糕 35 蚊大大件 灯味无论闻同食落去都好香 咬落有啖啖蛋糕既蛋香味 🥚而且口感同密度都好够 正😃

🍴白酒炖啤梨 65 蚊🔥🍐 (热既先有酥皮)
原个啤梨用白酒炖 劲香白酒味🍸但酒味唔会盖过啤梨 出面既酥皮热辣辣 整得又薄又脆先劲👍🏻 咬开啤梨够哂爽甜🍐连埋侧边少甜既cream一齐食 正😍

🍴焗酥皮香蕉 姜卷配蜜姜汁 🍌 65 蚊
用酥皮包香蕉包到好似糖形状甘🍬 酥皮够薄够脆够哂香 . 咬开入面既香蕉半溶热辣辣 🍌 口感好好 连埋云尼拿雪糕食🍨 好好味😄

Score 平均分 <8.2/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外观:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 环境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性价比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服务:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
Address地址
#葡汇咪走鸡葡国餐厅
尖沙咀弥敦道118-130 号美丽华广场 2 期1 楼 167 铺
~~~~~~~~~~~~~
2018-01-25