2021-05-05 408 浏览
移民左黎屯门几个月,都好少出去食,今晚唔系太饿,揾揾下见到呢间肥妹串烧,所以试下。。麻辣鸡肾 - 唔系好入味,就算垫底青瓜都系无味。。同埋鸡肾系近边位,好碎,唔系一片片。。油渣面餐 - 两款串烧加一碗面,仲有野饮,$55好抵。。 油渣面比深水埗果间好食好多,菜谱就麻麻地,不过油渣炸得好脆,就算林左都唔会un,又唔觉得肥腻,同埋都好大碗。。另外,跟两款小食,我叫左沙嗲牛肉串烧,同埋烧多春鱼。。沙嗲唔多,净系挂到系牛肉度,又无花生,都唔错。。一份多春鱼,职员话大有3条,细既有4条。。我地黎左4条,但系其实都唔算细条,都ok,烧得岩岩好,正辣牛肉串烧,羊肉串烧 - 我无食,不过男朋友话好味。。汁烧白鳝 - 呢样系等得最耐先到,不过真系唔错,爽滑,同埋d汁唔多,唔会遮左鱼既味道,烧既火喉都岩岩好,鱼皮系有少少脆。。蒜头牛油什菌 - 呢个系麻麻,我地无写辣度,但系黎到佢系辣。。 无咩牛油味,得蒜味。。烧尖椒 - 一条好辣,一条唔辣(男朋友话系咁,通常一条辣一条唔辣) 椒又真系无话整得好唔好,唔太特别。。烧鸡皮 - 头几块鸡皮好脆,好好食。。但系去到尾,近拎竹签果个位就唔脆,同埋明显唔系烧得太好,

辣牛肉串烧,羊肉串烧 - 我无食,不过男朋友话好味。。
烧鸡皮 - 头几块鸡皮好脆,好好食。。但系去到尾,近拎竹签果个位就唔脆,同埋明显唔系烧得太好,唔得平均。。

总括黎讲,个面超正,d野都抵食,我地都话会再帮衬。。不过呢度无啤酒卖,唯一唔好,不过都可以去附近买既。。

PS. 我埋单先发现,跌左个口罩落地,姐姐好好人,我无问佢,佢已经拎紧一个比我,问我要唔要,感动

2021-05-03