2017-10-20 133 浏览
今日又同男朋友去食好嘢啦!我哋今次去咗尖沙咀揾嘢食呢间楼上cafe系北京道,系C出口行3分钟就到啦,超方便!去到个度,枱面上放著一樽糖,好搞笑啊,肚饿都可以食返粒先haha!我哋去到拣咗两个饭(牛柳粒饭&黑松露鹅肝意大利饭)仲有拣咗两杯嘢饮(曲奇大王同蜜桃茶)。牛柳粒饭入面嘅牛柳粒好软腍腍,整得好有技巧。啲汁都好香,我哋估佢系黑椒汁。佢仲有沙律做配菜,沙律上又有芝麻汁,食落口酸酸哋咸咸哋咁,好有趣嘅口感。黑松露鹅肝意大利饭嘅鹅肝炸得外脆内滑,仲好香,我之前真系未食过鹅肝,终于知道系咩味啦!黑松露午多,但香味好够。不过啲饭就唔系好够硬,如果再硬啲就好喇!之后到曲奇大王啦。其实曲奇大王即系oreo沙冰。唔好睇佢系oreo以为好甜,其实系超适中嘅甜度。oreo味都好突出。蜜桃茶比曲奇大王甜。蜜桃味好香,但茶味唔够突出。建议可以多返啲茶味同少返啲甜味就好啦!当日仲有人系度庆祝生日,好有气氛啊!餐厅环境好舒服。猫猫都训得好开心haha。总括嚟讲,系几抵食几好食嘅!值得推介!呢间cafe系有收加一服务费嫁!
今日又同男朋友去食好嘢啦!我哋今次去咗尖沙咀揾嘢食

呢间楼上cafe系北京道,系C出口行3分钟就到啦,超方便!

牛柳粒饭
黑松露鹅肝意大利饭