2020-11-28
佐敦有间好舒服嘅餐厅👍🏻Chelsea Garden & Restaurant 正正在佐敦柯士甸道口,留下有餐牌,一眼就见到,好方便。坐笠到4楼一开笠就见到餐厅。餐厅用好多绿色植物去做装饰,一入到去个感觉已经好舒服,好relax ,原来有个户外小阳台,真系同闺蜜上嚟食嘢倾偈真心一流❤️今次我一家三口上嚟叹世界。🌟虾沙律血橙,血橙汁作鸡尾酒或果酱就食得多,今次用嚟做沙律welcome dish 好有心思,感觉特别fresh ,好好味,更加带出虾嘅鲜味🌟黑松露野菌忌廉汤,黑松露嘅香味提升出野菌嘅香味,所以依个汤超级浓郁😋🌟香辣烤八爪鱼🐙烤过嘅八爪鱼好嫩口配上辣粉和好滑嘅薯蓉,好美味💪🏻肠肉蘑菇意粉🍝配蕃茄🍅忌廉汁,好好味,意粉煮得刚刚好。🌟精选新鲜生蚝🦪,好新鲜带有海水味,好cream 好yummy 🌟蕃茄杂菜汤,酸酸蕃茄加上杂菜嘅甜,特别醒胃💪🏻烧羊架伴蓝莓🫐果酱,火喉做得好好,内而重系好嫩好有肉汁
今次我一家三口上嚟叹世界。
💪🏻肠肉蘑菇意粉🍝配蕃茄🍅忌廉汁,好好味,意粉煮得刚刚好。
🌟蕃茄杂菜汤,酸酸蕃茄加上杂菜嘅甜,特别醒胃
💪🏻烧羊架伴蓝莓🫐果酱,火喉做得好好,内而重系好嫩好有肉汁