2021-08-22 392 浏览
终于黎左元朗朝圣喇 save低左好耐话要黎饮 终于黎到!门面系一个好简约既石灰墙 比人感觉将里面同外面隔绝左咁 的而且确入到去系感觉宁静舒服 因为每人都好专注系自己台上既咖啡/野食 大家倾偈都斯文 而家外面多车多人多废气既环境根本无骚扰到coffee shop既运作 门口有本簿系自助排队等位 本身我打算外卖饮 但最后我都留系度饮 但无哂位坐 店员问我企唔企 虽然我腰痛 但企一阵 为左杯咖啡就企下啦 因为天气热 最后叫左杯affogato! 顺便可以试埋佢既espresso. 一来到 就试左佢一口espresso先啦 系比较nutty 滑口 丰富 成个口腔都好香好油 一杯double shot既咖啡倒落来自纽西兰既云呢拿雪糕 有少少唔舍得 但雪糕渐溶 一口咬落去系又滑又creamy 又香云呢拿奶油味 呢种就系双重享受 无后悔留系度堂食!最后我买左包咖啡豆100g 就系岩岩个杯espresso既豆 佢仲有另一只豆但无哂货 就偏fruity dd
终于黎左元朗朝圣喇 save低左好耐话要黎饮 终于黎到!