2020-04-28
话说,上星期同朋友仔去咗西贡,闲游吓、倾吓偈咁。睇睇表,刚好12点10分左右,经过一间有个柴犬公仔头嘅cafe,朋友仔话见到餐牌上嘅All Day Breakfast好似好吸引 (利申返先:本人系好喜欢 All Day Breakfast嘅) 所以就入去试下。店舖唔大,座位都有限,墙身挂咗柴犬嘅相、画作等等,感觉简单、卫生、舒服。一轮「选择困难症」后,我同朋友仔叫咗一份All Day Breakfast 同一份烟肉蘑菇卡邦尼意粉开心share,饮品就叫咗两杯热朱古力泡泡。其实All Day Breakfast 来来去去都系炒蛋、磨菇s、茄汁豆、沙律菜、多士等等.. 而我哋拣嘅呢款All Day Breakfast 其实都大同小异,不过特别嘅系有得拣窝夫,同埋佢嘅菠萝果酱!唔太甜、有菠萝肉、好清香,我哋好钟意!不过果酱嘅份量唔太多,如果有需要可以request多一份。而卡邦尼,相信其实重点系每一啖粉都挂满芝士汁!呢一方面,个人同朋友仔都认为佢个汁就少咗丁丁,如果多返丁丁会开心好多!不过味道其实都唔错!至于饮品,都ok!因为我哋唔系饮啲咩特别嘢,所以呢一点就俾唔到太多意见嘞!呀!最后仲有加
呀!最后仲有加配一件柠檬芝士蛋糕,都几好食,食到有柠檬皮,感觉真材实料、好清新!
总结:午餐时段的确扺食嘅!有埋饮品、又可以用优惠价加配蛋糕!仲有重点系老板娘好好人、好友善!又会同食客倾吓偈!感觉真系好亲切!