2019-06-05 186 浏览
落咗好多日大雨 今日天气又好 ,下午早收工。天气好😀 所以揸住我部爱驹 入西贡游下车河。 入到去近小巴及巴士站𠮶度, 有啲口干所以谂住去7-11买啲嘢饮. 点知见到有间新 开嘅贡茶. 唔使讲,梗系饮贡茶,好个饮7-11嘅汽水。门口个位贡茶店员, 我未行到去佢就同我笑笑口咁,同我讲。你好!我都未预备order,佢已经咁有礼貌! 我叫咗百香果绿茶少甜少冰。佢就话好嘅等一阵, 佢充满笑容咁样,整嘢饮。 有记性,记得少糖少冰。( 我试过其他 台湾茶店, 叫咗仍然系多冰多甜)搞掂杯茶之后仲要用双手攞个茶畀我! 搞到我鬼死咁唔好意思两日手去接!年青人你好嘅!好少年青人现在做嘢咁有热诚!百香果绿茶味道啱啱好! 最紧要唔怕太甜唔会太酸! 再加埋个位店务员嘅热诚简直系100分!饮完 之后我又开我嘅爱驹回家吃饭!
我都未预备order,佢已经咁有礼貌!

我叫咗百香果绿茶少甜少冰。

年青人你好嘅!好少年青人现在做嘢咁有热诚!

饮完 之后我又开我嘅爱驹回家吃饭!
百香果绿茶
百香果绿茶