2021-09-02
拣咗平日中午较晏嘅时间同男朋友去食Kew Space,去到餐厅净见到寥寥几个人,连我哋在内餐厅都只有四枱客。环境同座位都几舒服,加上人唔多,即刻冇咁大压力要食完赶住走。我哋坐低后嗌咗两个semi lunch buffet,跟set加咗主菜两份,一个系fettuccine carbonara,而另一个系pan fried salmon。眼见lunch buffet都黎到尾声,buffet枱上都净返唔多选择,量都得返好少,匆匆攞咗一碟嘅份量同一碗汤就准备开餐。坦白讲,呢个价钱都冇预计系好豪华buffet,正所谓冇期望就冇失望,buffet质素不过不失啦。值得一赞系佢嘅南瓜汤同沙律配料入面嘅长通粉,系几唔错。食到一半,我哋叫嘅主菜都上咗,试埋个卡邦尼阔条面,我觉得系几惊为天人,当然男朋友就话我系夸张咗,不过都觉得系好食嘅。三文鱼就一般,比buffet入面嘅三文鱼好食。略为失望嘅系以为有movenpick雪糕,点知原来转左另一个牌子,味道系:水加朱古力水。冇乜朱古力味又好稀嘅感觉,总之唔需要特别去试。总括而言,连加一每人约$220,都算一分钱一分货。餐厅环境舒适,顺路想喺湾仔揾间餐厅都可以一战
总括而言,连加一每人约$220,都算一分钱一分货。餐厅环境舒适,顺路想喺湾仔揾间餐厅都可以一战嘅,不过需要留意嘅系部分侍应主要讲英文。