2019-01-19 23 浏览
今日约咗个旧同学出嚟聚旧,咁耐冇见梗系好多嘢倾,我哋拣咗去打边炉,同事介绍过尖沙咀黄记煌焖锅,好有质素,上到去地方非常宽敞,招呼都好周到。我哋拣选咗海鲜麻辣焖锅,食材好丰富,为数唔少嘅大大虎虾,爽甜麻辣 全只由头食到尾。红鱼柳同样鲜美,麻辣加幼嫩集一身。墨鱼仔都好滋味,满满麻辣香气,鱼质爽滑。另一个牛魔王焖锅配招牌咸鲜汁,佢个招牌咸鲜汁调配得非常出色,肉件牛香浓郁,肉质幼嫩,每一件都吸收住招牌咸鲜汁,不用多久已经给我俩把全部送进肚里,跟著放进上汤,牛柏叶,继续大快朵颐。一款凉拌鲍片海蜇头,杂菜配搭海蜇头,非常爽口 清新不油腻,鲍片软腍鲜甜。佢嘅甜品都几出色,芒果糯米糍,软绵绵,蜜蜜糯糯,内心芒果香甜。另一款多芒小丸子,满满一大碗,蜜香果肉,粒粒蜜糯糯小丸子,非常匹配。饮品都不遑多让,一杯粒粒芒果爽跟粒粒芒芦荟爽,都平分秋色,优质嘅食材之外加上师傅嘅手作,好难唔令人钟意佢。