2024-06-16
朋友介绍话跑马地有一间越南餐厅有一个特色牛河 所以我就专门放工之后去跑马地既Banh Mi Pate 试吓💎💎 点解我会话佢系特色牛河 因为平时嘅越南牛河都系一片一片嘅生牛肉 但系佢呢度竟然有供应香港牛肉既牛河! 🤪 即系将香港元素手切牛肉同埋越南牛河融合咗 我觉得好创新fusion 味道亦都令我好surprise 因为佢嘅汤底超级浓郁 习惯食面之前都会饮一饮个汤底 真系好正好好饮 牛肉嘅份量亦都唔少 简直系大满足😍‼️ 之后叫咗一个佢哋嘅招牌 牛油鸡翼😆😆😆 一份有6只 只只都大大大只 好吸引 🤩 咬落去嘅时候真系好香 好Juicy 啲牛油嘅香味再加埋鸡翼汁真系一流 专登仲要咗一个捞檬嚟配呢啲咁好食嘅黄油鸡翼 捞檬酸酸甜甜嘅口感 再配埋热辣辣嘅鸡翼 perfect match ✌🏻大家要记得手切本地牛肉河系限量㗎,所以呢一定要尽早嚟试🫡 仲有𠮶日想试吓佢哋嘅甜品都卖晒啦🥲 唯有下次再早啲嚟试吓