2023-01-02
前菜选择蒜片牛柳粒,作为前菜份量都唔算少,粒粒牛柳肉质唔鞋唔难咬,大小啱啱好,一口一粒,切开仲见到半红肉质够哂juicy。跟住拣咗鲜虾蒜辣炒天使面,一上碟就有满满的五只虾铺满天使面,好有心思。而天使面较一般意粉幼身,比较入味,食落每啖都充满蒜辣味,天使面较硬身,系我哋中意的口味。接下来上枱嘅系BBQ汁烧猪肋骨配薯菜,好高质,居然仲有原条猪肋骨上!!!好震撼!!!烧得入味而且肉质嫩滑,食到我地舐舐脷。而男友另外单嗌咗三只蜜糖芥末鸡翼,蜜糖芥末汁甜甜地又少少辣,几好食。最后我地一人嗌咗一杯四季春茶,作为餐饮好高质,同外面三四十蚊一杯嘅台式饮品质素差不多。食完嘢店员都好欢迎我地继续坐低倾偈,十分友善。我同男友都好中意呢间cafe,bookmark 咗日后都可以经常来!