2018-12-28 56 浏览
今日朋友话要带我食正野,去呢间位于铜锣湾既一间高级日本餐厅。话我一定会好like㖞😍上到去,环境真系好高级,可选择吧枱睇住师傅制作。坐得舒服,岩哂我地慢慢倾计慢慢食。有三款既 omakase选择,而我地选择左「宏kumo」,有前菜三点,寿司,料理,汤,果物。好期待呀😍呢度既服务好好,会先俾杯热茶同热毛巾我地,天气咁冻饮番杯暖茶暖下胃真系舒服啲!前菜:蛋卷,烟熏鸭肉,海老虾加了面豉酱汁好开胃清爽既前菜,海老虾好鲜味浓郁。主角来了🤗分开三件三件咁上,而每碟寿司来到,职员会先讲解一下,同分先后次序食🙂鲷鱼🍣加了一粒粒果粒,食落甜甜酸酸,令到味道更加鲜味!又有点口感。比目鱼🍣口感滑溜鲜甜,有溶化既感觉,加上梅酱,食落好香。油甘鱼🍣肥美新鲜,好香既柚子甘香味!第二碟:大大块既赤贝,口感爽滑,好鲜味!🙂池鱼寿司,食落好甘香,肉质鲜美。火焰烧生蚝😍哇。烧住咁上菜,好香!生蚝多汁饱满,食落好juicy呀!好味。第三轮寿司:肥美既帆立贝🍣好鲜甜,不用沾豉油,食落带一点柠檬味,好清新!甘海老🦐加上虾子,虾既味道更加浓烈。爽口新鲜。海胆🍣我至爱!海胆超浓郁海水味,好creamy!最后一碟:赤鯥🍣经过火炙过,
话我一定会好like㖞😍
上到去,环境真系好高级,可选择吧枱睇住师傅制作。
坐得舒服,岩哂我地慢慢倾计慢慢食。

前菜:
蛋卷,烟熏鸭肉,海老虾加了面豉酱汁
好开胃清爽既前菜,海老虾好鲜味浓郁。

主角来了🤗

比目鱼🍣口感滑溜鲜甜,有溶化既感觉,加上梅酱,食落好香。

油甘鱼🍣肥美新鲜,好香既柚子甘香味!

第二碟:

大大块既赤贝,口感爽滑,好鲜味!🙂

池鱼寿司,食落好甘香,肉质鲜美。

火焰烧生蚝😍哇。
烧住咁上菜,好香!生蚝多汁饱满,食落好juicy呀!好味。

第三轮寿司:

甘海老🦐加上虾子,虾既味道更加浓烈。
爽口新鲜。

海胆🍣我至爱!海胆超浓郁海水味,好creamy!

最后一碟:

赤鯥🍣经过火炙过,更带出鲜味,好正!
火炙金目鲷🍣又香既鱼鲜味,口感爽滑
超肥美拖罗😍不得了。好好味,好肥美入口即溶呀!

再饮番碗大蚬汤,解一解腻。

最后仲有:日本哈密瓜🍈 好多汁,好甜呀!😬
yummy