2022-11-15 1002 浏览
我同 #大秘书 嘅 #饭局 已经约咗好一段日子,唔系佢唔得闲、就系我约咗人😅 呢晚终于成事✌🏻 为咗就大家方便,我拣咗喺 #尖沙咀 嘅 Chef Stage de Eddy Chu,贪佢静静地,招呼又唔错。服务员带我哋坐抵之后,介绍我哋可以试吓佢哋嘅「每样试晚餐」,顾名思义个餐真系样样有啲,好多唔同嘅款式🤤 斋系头盘已经够精彩,先上枱嘅系 #日本面豉带子配鲜虾,配埋自家制 #白面豉蜜糖汁 一齐入口,好鲜味🤤 之后再嚟嘅系 #松露煮日本年糕,单系闻到阵 #松露 嘅香气已经够吸引🤤 师傅好有心思用 #饼底 做咗个 #蜗牛壳,成个 #法国田螺 一啖入口,口感大满足🥰 我哋分别拣咗 #黑松露蘑菇、#浓番茄鲜虾 做 #餐汤,用原材料打成嘅汤底,味道同口感都好浓郁🤤 上 #主菜 之前,师傅为我哋安排咗度开胃菜 #鲈鱼柳配酸甜香草汁 清一清个味蕾,甜甜酸酸咁,好味呀🤤至于 #主菜 我哋点咗 #杯酒焗鸭脾、#慢烧牛肉眼,我要嘅 #牛肉眼 肉质嫩滑,慢煮嘅烹调手法可以保留住啲肉汁,钟意食牛嘅你哋一定要试吓🤤 fine dining 当然一定要有 #甜品 啦,师传为我哋准备嘅 #芒果椰子蛋糕 味道唔

至于 #主菜 我哋点咗 #杯酒焗鸭脾、#慢烧牛肉眼,我要嘅 #牛肉眼 肉质嫩滑,慢煮嘅烹调手法可以保留住啲肉汁,钟意食牛嘅你哋一定要试吓🤤 fine dining 当然一定要有 #甜品 啦,师传为我哋准备嘅 #芒果椰子蛋糕 味道唔会太甜,芒果夹著香浓嘅椰子味道,刚好为呢餐打上完美嘅句号🤩
2022-11-10