2023-12-25 93 浏览
🇭🇰龙凤号·龙凤圣诞2人套餐$288 (原价$328)佢呢一个套餐真系超级抵食 佢系劲多嘢食 而且份量超多 我就系俾佢个珍珠奶茶麻糬火锅吸引🧋我哋去𠮶日系基本上台台都嗌呢个套餐 所以系一入舖头已经劲香奶茶味🤣🤣如果大家有兴趣 22号之前系openrice book台都仲可以$288食到😈·盐酥鸡 l 养生花雕麻油鸡锅小食我哋就拣咗盐酥鸡 佢呢个份量系好似平时嘅两倍份量咁 超多🤣🤣之后佢个炸皮做到好薄 而且即炸 热辣辣好好味 个鸡都好嫩🐤之后个花雕麻油鸡就正正常常 不过啲蔬菜就煮得比较耐🍄·古早味鲁肉饭 l 正宗大肠面线两个主食我自己就钟意个卤肉饭多啲 佢呢个卤肉系甜甜地嘅 𠮶调味我好钟意 而且啲卤肉都肥瘦适中 捞饭超级好食🐷个大肠面线我就觉得佢同台湾食开𠮶啲有少少唔同 佢系少啲胡椒味同埋麻油味嘅 所以食落味道冇咁有层次 同埋佢个大肠都有少少偏肥🫢🫢·2人暖笠笠麻糬火锅(珍珠奶茶汤底) l 柑桔柠檬 l 白桃乌龙茶之后佢个麻糬火锅同我幻想嘅一样 佢系有6粒微微烧过嘅麻糬 仲有啲芋圆 番薯圆 小丸子同埋珍珠 正🤩佢哋煮完之后食落系真系好浓奶茶味 之后佢个麻糬烟烟韧韧 微微拉丝咁样 口感几正
🇭🇰龙凤号
龙凤圣诞2人套餐$288 (原价$328)
盐酥鸡 l 养生花雕麻油鸡锅
盐酥鸡
养生花雕麻油鸡锅
之后个花雕麻油鸡就正正常常 不过啲蔬菜就煮得比较耐🍄
古早味鲁肉饭 l 正宗大肠面线
古早味鲁肉饭
正宗大肠面线
2人暖笠笠麻糬火锅(珍珠奶茶汤底)
之后佢个麻糬火锅同我幻想嘅一样 佢系有6粒微微烧过嘅麻糬 仲有啲芋圆 番薯圆 小丸子同埋珍珠 正🤩佢哋煮完之后食落系真系好浓奶茶味 之后佢个麻糬烟烟韧韧 微微拉丝咁样 口感几正 个芋圆同番薯丸都好烟靭 尤其系番薯丸 好甜好好食🍠嘢饮方面我自己就钟意柑桔柠檬多啲 呢个酸酸甜甜好开胃 个白桃乌龙茶就偏甜少少🍑
#rbyeat
#rby台湾菜