2024-02-27 437 浏览
🇭🇰鮨宏·宏$1,800我地近排返工超忙 所以好耐冇出post啦🙈🙈呢间系前排同朋友仔食既 我自己觉得佢啲料理真系几好味 鱼生都新鲜🤤🤤·先付 l お造り l 一品料理 l 茶碗蒸し首先第一个小食系一个公鱼甘露煮 佢系炸咗嘅小鱼仔咁 好香 好惹味🐟之后个北海道𫚕鱼刺身都好肥美😎个香霜蟹都好多蟹肉蟹膏🦀之后佢个长崎生蚝都好新鲜 配埋个酸汁啫喱几好味🦪之后个樱煮八爪鱼我自己好钟意 佢系好淋 好软熟 超正🐙😍之后个𩽾𩾌鱼干都超级好食 佢系用左清酒黎煮 肥美得黎唔会话太漏 配埋佢上面𠮶个小麦嘅味噌超级好食🍶🤤🤤最后个矶煮鲍鱼都唔错 佢个鲍鱼本身好腍滑 配埋个鲍鱼干酱唔错😌😌之后佢个茶碗蒸入边系超多料 面头嘅海胆都好好食😋·寿司之后佢所有寿司都几新鲜1️⃣佢个间白鱼好爽口2️⃣活赤贝质感都好好3️⃣之后既深海大池鱼都肥美既4️⃣平政鱼都几甜5️⃣反而个活带子无我想像中咁甜6️⃣不过之后个赤身几好食7️⃣个大拖配埋啲淡雪盐超级肥美8️⃣之后就系我最钟意嘅北海道海胆 佢啲海胆比嘅份量超级慷慨 而且好甜 超级好食 如果有得食两粒就好😈🤤🤤·吸い物 l デザート最后佢就有个鱼汤俾你清清个口🐟之后有个好似鸡蛋布甸嘅玉子烧 甜甜地咁 几好
🇭🇰鮨宏
最后佢就有个鱼汤俾你清清个口🐟
玉子烧
之后有个好似鸡蛋布甸嘅玉子烧 甜甜地咁 几好食🍮
甜品拼盘
最后仲有个佢地自家制嘅甜品拼盘 佢个苹果芝士蛋糕入边系真系有苹果粒 几得意🍎之后个橙啫喱都唔错🍊最后个宇治抹茶mousse都几好食 抹茶味好浓 而且下边个奶冻质感好好 我地食到超级饱🍵
#rbyeat
#rby日本菜 #rbyomakase #rbycelebrations
#rby北角 #rby炮台山
📍北角渣华道8号威邦商业中心地下13号舖
$1980 (晚餐)
公鱼甘露煮
北海道𫚕鱼刺身