2021-10-29
今日放工系元朗公园附近散步 见有间泰国菜好似唔错 就入去试吓😆餐厅嘅装修好有泰国特色😎我地一坐低侍应就上左 有机前菜 $12 我哋点左每次去泰国餐厅都必点嘅 肉碎生菜包 $108 肉碎系有新鲜嘅猪肉去炒出嚟 好有肉汁 食完一旧又一旧🤤仲点咗青咖喱猪配薄饼 $173 佢个薄饼非常松软 好surprise到我地✨ 我哋食完差啲想再encore 青咖喱入面有猪肉 泰式茄子 车厘茄 等等嘅配料 食咗咁多肉梗系要嗌个蔬菜 我哋就嗌咗 马拉盏炒通菜 $78 鲜味好浓 再叫咗特色菠萝饭 $128 佢用咗一个好靓嘅木桶去装住兜炒饭 打卡一流❤️ 入边有大虾 鱿鱼 菠萝 提子干 果仁等等因为有啲颈渴所以我哋嗌左 椰青 $50 椰青水好甜 仲有好多果肉👍🏻呢间舖头食物质素高 又有露天茶座同Bar枱 好有气氛 好适合一大班人一齐倾偈 又或者情侣来撑枱脚😚 虽然平日晚市过咗八点都好多人帮衬👍🏻
餐厅嘅装修好有泰国特色😎
我地一坐低侍应就上左 有机前菜 $12