2015-08-15 722 浏览
因为平日这间餐厅无限时,我们一行八人便决定试一试这间泰国餐厅!餐牌上的食物款式唔算太多,但价钱也不算太贵,都系几十至百多元!而除左餐牌上既食物, 仲有厨师推介! 明炉乌头同生虾刺身都系侍应既推介, 咁我见餐牌上既食物都唔算太贵, 所以都无问价钱就点左! 点知, 系埋单既时候见到生虾个价钱, 我真系吓左一跳! 但鬼叫自己点之前无问价....T_T之后离开餐厅时, 系门口见到佢地个厨师推介牌, 见到啲食物都系无写价钱的...咁我就觉得唔系几好, 有被坑了的感觉! 食物味道普遍都OK, 不过份量就偏细! 侍应既服务都几好, 起码会笑脸迎人, 同埋识得自动帮你加水!呢个泰式炒饭唔错! 呢条鱼OK!金边粉好味, 有D棘! 呢个咖喱鸡都有十零旧鸡, 但就真系只得鸡, 想揾旧薯仔或其他配菜都无! 咖喱无薯仔, 有啲失望! 生虾既味道系OK, 但如果$198得六只虾, 而虾既SIZE又只系中等, 差不多要成$33只, 我就真系觉得好贵, 超唔抵食!菜既SIZE偏细! 多人食既话真系要叫多碟! 沙律比想像中少, 同埋个酱汁我觉得普通, 同平时食开个啲有啲唔同! 可以多啲柚子就好!

而除左餐牌上既食物, 仲有厨师推介!
点知, 系埋单既时候见到生虾个价钱, 我真系吓左一跳!
但鬼叫自己点之前无问价....T_T

食物味道普遍都OK, 不过份量就偏细!

泰式菠萝炒饭
呢个泰式炒饭唔错!
明炉乌头 $158
呢条鱼OK!
烧猪颈肉
炒金边粉
金边粉好味, 有D棘!
斑兰咖哩配新鲜鸡 $128
生虾刺身 $198
马拉盏芥兰
菜既SIZE偏细! 多人食既话真系要叫多碟!
鲜虾柚子沙律
薄饼 $45