2006-08-07 204 浏览
同老友医肚后才血拼,可能星期五晚关系,各间食肆非常旺场。又冇订的情况下,去了三间都冇位。经过兰芳道,老友话未试过同我食中菜,大家毫不考虑下入o左去。格局好似外国的唐人餐馆,只有几客,而且多数是日本仔。打开餐牌有点后悔真,因为价钱唔平。冷盘双并是三丝及鸡丝粉皮。三丝有鸡丝、芽菜及红萝卜,几清新,晒夏天食;鸡丝粉皮的酱汁最好,不像一般的麻酱味,味道不太浓,仲有少少芝麻增加香味及口感。糖醋鱼块-好难食,炸粉劲厚、糖醋汁极之浆糊状,份量又小,这碟要100大元。葱油饼-两大件,两个女仔真系无法"消灭"。料唔似是香葱,似是白菜碎;饼皮几厚身,但不失松化,可是唔够香。担担面-一碗份量是饭碗大少少,就要$45。不过味道唔错,汤底劲浓,辣味十足,老友仲觉得太辣tim,面身较扁幼,够爽身。两个人只食好了普通的,埋单要$410,真系唔平、唔抵食。
同老友医肚后才血拼,可能星期五晚关系,各间食肆非常旺场。
又冇订的情况下,去了三间都冇位。
格局好似外国的唐人餐馆,只有几客,而且多数是日本仔。
打开餐牌有点后悔真,因为价钱唔平。
两个人只食好了普通的,埋单要$410,真系唔平、唔抵食。