2022-10-09 411 浏览
去完淘大买野,谂住到前面食下茶记,见广告牌有间小食皇,好耐无食过肠粉个啲,去食下都好。小店都几旧式风格,但食品种类就超级多,除左港式小食,仲有炒粉面饭,车仔面,蒸头饭等。😋肠粉烧卖肠粉四条加鱼肉烧卖五粒,下午时段都蒸过龙,肠粉仲好挺身㗎,最正系多酱多豉油,仲有芝麻添。😋煎让三宝呢样又系劲钟意嘅小食黎,要左红肠、青椒、矮瓜、豆腐同鱼蛋各一件,其实款款都钟意食,好难拣😅三宝预先炸过,点嘅时候再即刻返炸,拎上枱时热辣辣,鱼肉弹牙大大件,真系好好味。😋两沟再点左碗鱼肉沟碗仔翅,店员问落唔落醋、胡椒粉同辣菜莆,咁正梗系要落齐啦,碗仔翅足料杰身,鱼肉虽然较淋,但调味唔错,仲劲大碗好抵食啊。😋可乐食咁多野再加支冰冻可乐,爽呀!一个人咁多都几夸张,但好多无食觉得好好味,样样都想食呀嘛。

😋肠粉烧卖

😋煎让三宝

😋两沟

😋可乐
食咁多野再加支冰冻可乐,爽呀!

一个人咁多都几夸张,但好多无食觉得好好味,样样都想食呀嘛。
2022-10-06