2011-02-12
fd介绍喱到既醉鸡锅唔错,于是一行7人来试下,八点几去到已好多人排队,估唔到咁出名呀多人食,间店好细既,入面得5~6张枱,仲要得2张大枱咋,其他都系细枱来,佢其实仲有另一个地方有位坐的,系对方马路好似要上楼既,不过我谂都唔系大啰,so即系一定等好耐了,等左差唔多一个钟到先入到去呀,入到去即叫野食啦,佢只有一样野食架唧就系醉鸡锅,我地叫左大呀,所有既配料都要,因为太肚饿又冻同太想食了~!醉鸡窝,打开又好有药材味,好正呀,有好足料既红枣同纪子好保,好奇试左少少汤底,几甘甜唔错呀,差唔多来齐晒配料即开餐呀,肥牛~都几贵,不过必食呀要,鸡一只,几好味,仲有支竹,芝士肠,云吞,杂丸,豆卜,金菇,生菜,个汤底好浓之下,食落好入味唔错呀,出前一丁and乌冬,喱个最唔抵呀要$10~!综合来讲个醉鸡锅真系几好味,好足料又保身食落好满足,值得一试呀,个锅价钱合理,不过佢某部份既配料就偏贵,个场细之下等得好耐,会唔会加大个场呀~~~~~~~~!