之系睇网上睇左条短片,想黎试好耐,我系饮汤爱好者,平时自己都好钟意煲汤。首先呢,地铁太子站一出行6分钟左右啦。舖头细细,只有一张4人枱,一张2人枱,几个吧枱位。今日晏就时间黎到,大枱刚好有人离开,坐得算舒服。我自己本身就咩口味既汤都钟意,就系唔钟意太“胶”同“杰”既口感,而老公就本身好憎食椰子🤣🤣,讲好左佢真系唔岩饮的话由我包底。我地嗌左两个炖汤,B织金竹笙子排椰小盅同埋F虫草花干贝土鸡炖鲜鲍。首先,两个闻落去都好香,嗅觉很满足,个汤一打开~哗~好足料,鲍鱼都有两只,视角都很满足,每个汤加5蚊有个饭,变左套餐,相对系扺饮嫁,鸿%堂一个汤包冇汤料都60蚊啦。但系呢,好老实讲,中式汤既味道理应系好多元化,呢到既炖汤其实太重椰味,饮唔到本身既汤味,我个B汤有啲“杰”,好甜,但唔系清甜。老公个F汤稍稍冇咁甜,但系佢同觉得太甜,同埋冇左鲍鱼瑶柱果啲鲜味,两个汤既味基本系一样,只系汤料唔一样。我谂超钟意椰味既人会好钟意,但我都系钟意唔同味道既汤呢。两人埋单$136。
首先呢,地铁太子站一出行6分钟左右啦。
我地嗌左两个炖汤,

B织金竹笙子排椰小盅

同埋
F虫草花干贝土鸡炖鲜鲍。
味,两个汤既味基本系一样,只系汤料唔一样。
我谂超钟意椰味既人会好钟意,但我都系钟意唔同味道既汤呢。

两人埋单$136。