2016-09-21 1797 浏览
约左友人系佢公司附近揾食, 原本已经揾好一间食店. 点知6点多去到先发现无做晚市. 咁已经打算去第二选择食台湾野, 点知行番落去见到这间印尼餐厅好鬼怀旧再网上见到食评都唔错仲要系米芝莲平民推介, 岩晒我这个平民!!! 入到去都系得2枱客, 唔洗等位. 虽然装备好旧咁, 但感觉都干净舒服.2个人加上早开餐大家唔算好胃口, 所以唔叫得多.点左个加多加多, 蕉叶烧鱼同埋一个梭多牛肚面. 另外我再叫左杯青瓜冰试下.个加多加多真系唔错将多款蔬菜灼后再加入佢地既花生酱汁好香好惹味点个烧鱼前店员提点话比较辣既, 不过我地都系想试下. 原本以为好似泰式烧鱼原条烧, 点知来到都几失望. 似一大PAT酱去腌鲭鱼. 如果收$78就一D都唔平. 幸好个辣酱又真系好多香料, 我个人就唔觉得太辣, 鲭鱼肉质都唔错, 叫做试过就算.最后个牛肚面就相当唔得, 个梭多汤似无味既水咁,牛肚又无味.至于我叫既青瓜冰都系一般只系加左糖浆再加青瓜丝的梳打...不过我个人唔识印尼食品所以不知是否正宗, 又或者我唔识叫啦..不过2个人埋单都系$200又真系几抵既..下次会唔会再来? 经过可以再试不过会叫D大路野比较好.地址: 观塘

2个人加上早开餐大家唔算好胃口, 所以唔叫得多.

至于我叫既青瓜冰都系一般只系加左糖浆再加青瓜丝的梳打...

下次会唔会再来? 经过可以再试不过会叫D大路野比较好.

地址: 观塘通明街46号地舖

2016-09-20