2024-03-10 219 浏览
见到海报有味$78的椒盐脆皮豆腐,就想买外卖帮屋企加𩠌啦。点知收银阿姐一嚟就唔太好态度咁讲:无㖞~豆腐呀嘛,我唔知脆唔脆皮㗎。我解释其实只系见到餐牌上面咁样写,先至咁样叫嘅,之后佢唔出声咁样落左单,就以为无事了。点知返到屋企一打开,成个盒都沾满橙橙红红的七味粉,谂住系特别惹味啫。但系摆入口全部得七味粉既辣,屋企人完全食唔到,贴钱买难受又唔开胃。一方面怀疑自己系咪唔识食,唔知椒盐豆腐既味就系咁,但系食咁多年港式小炒都未遇过咁既七味七味豆腐;又google完一轮,好似都唔应该系咁样的。另一方面又担心系咪自己得罪左收银,所以咁特别风味。总之就受气又浪费钱,搞到屋企人食得唔舒服唔开心,好后悔 住附近咁多年都叫唔少彬记外卖,一向都觉得收银唔系特别nice嘅,但系食物咁过份真系无下次了

总之就受气又浪费钱,搞到屋企人食得唔舒服唔开心,好后悔

外卖自取