(非会员)
2005-05-13 9 浏览
上星期五订左两围同亲友庆祝喜事,因为好多亲友都住东区,但发觉不来佢既食物真系唔差,好过东海同埋鸿星。(几个月前向鸿星食左个八人套餐,果只乳猪怀疑系中猪,而且白晒晒好似冇烧过咁,其他食物都唔系好掂,以后都唔会再去,又贵又唔好食!比十个差佢!)讲番美心,食物真系超出理想,虽然住向小西湾咁多年,但平时都系去饮茶多,谂唔到围菜都整得咁好。乳猪-不过不失啦,但至少冇白晒晒,乳猪皮亦都系脆既碧绿鳯尾虾球─虾球劲多每人至少可以分到三四旧,虾仲系几大只添鸳鸯瑶柱脯-瑶柱都好大粒竹笙翅-至少见到d翅,反而东海连条细翅都揾唔到清蒸东星-唔错,条鱼唔觉蒸得老当红脆皮炸子鸡-唔觉得鞋,虽然已经好饱,但都食左三旧炒饭&伊面就差少少,伊面有d硬,可能摆耐左了。最后系寿包! 寿包系似足东海/鸿星果款咁大个(东海好就好在打包寿包会有微波炉胶盒,而美心只要纸盒)食完真系满足晒。而服务就普通啦,可以系母亲节前两日,都好多人食饭,上菜有少少慢。但整体份量同食物质素都好好。下次都会试其他美心大酒楼。

乳猪-不过不失啦,但至少冇白晒晒,乳猪皮亦都系脆既
鸳鸯瑶柱脯-瑶柱都好大粒
竹笙翅-至少见到d翅,反而东海连条细翅都揾唔到
清蒸东星-唔错,条鱼唔觉蒸得老
当红脆皮炸子鸡-唔觉得鞋,虽然已经好饱,但都食左三旧
炒饭&伊面就差少少,伊面有d硬,可能摆耐左了。