2018-08-13
呢间餐厅坐落系苏豪区,撞正星期六,人流自然唔会少,好不热闹。但一个人食饭,你懂的,系容易揾位啲。之前听同事讲话呢间餐厅有啲好过瘾既港式意菜,例如有咩咸蛋炸鸡呀…叉烧意粉个类野,醒起就兜落嚟试一试佢。本身已经 mark 好左要试叉烧咖啦,但同事冇话我知有避风塘意粉㖞!!!一个激动好鬼想试就嗌左个意粉同埋一个 starter。车厘茄呢,如果你调味做得唔好,同埋本身返货就唔新鲜既话呢,你系好容易食得多就会有阵涩味。呢款就冇呢个问题,你望到旧芝士几大旧,都唔驶多讲。好新鲜好甜好多汁,好好食唔系讲笑。最期待既画面出现啦!就系想试呢个,意粉 + 螃蟹 + 腌过既辣椒 + 黑豆 + 蒜蓉 = 冇得输佢真系做到避风塘个阵味出嚟,好钟意佢个 dressing。佢干身得嚟又唔会太干,仲保留到意粉个阵新鲜。钟意食中式野既呢个实岩你。食晏食到自己钟意既野,侍应对你服务又几周到,有个靓既干净既环境,成日流流长,心情都好啲。
但一个人食饭,你懂的,系容易揾位啲。
一个激动好鬼想试就嗌左个意粉同埋一个 starter。
呢款就冇呢个问题,你望到旧芝士几大旧,都唔驶多讲。
好新鲜好甜好多汁,好好食唔系讲笑。
最期待既画面出现啦!
就系想试呢个,
佢真系做到避风塘个阵味出嚟,好钟意佢个 dressing。
佢干身得嚟又唔会太干,仲保留到意粉个阵新鲜。
钟意食中式野既呢个实岩你。