2020-10-02
🇭🇰RUBIA·呢间餐厅好适合庆祝生日 佢啲位坐得都几舒服 而且佢呢个卡位劲靓 又自成一角咁 好岩倾计😌😌今次啲相有一半都系我啲朋友仔影既 所以要credit翻佢地😏😏不过因为呢度太有情调 啲光好暗同好黄 所以啲相无论我点较色出黎都有少少怪怪地 无办法🙊🙊·25gr ibérico ham $140huevos rotos $73个ham我觉得就系平时食个啲水准啦 冇话特别出色 不过佢咁细片我就觉得呢个稍为有少少啦🙊😂😂之后第二𠮶呢系有啲炸薯条 配埋蘑菇 面头再有只炸到好趣嘅𢙐边蛋 所以口感好丰富 不过佢个蛋系炸到差唔多熟晒㗎喇 所以冇乜蛋汁 如果有蛋汁应该会仲好味😈·chorizo ibérico bikini $75呢个chorizo芝士多士我地系menu见唔到 系我地攞OpenRice既相问佢地嗌既😂呢一个都几好食 佢系真系啱啱整出嚟 所以中间啲chorizo同埋芝士暖暖地融融地咁 真系非常之唔错 不过佢隔离𠮶串橄榄我哋就唔系好识欣赏啦🤭🤣·gambas al ajillo $150octopus gallega on potato cream $135呢度嘅Menu其实都唔系英
25gr ibérico ham $140
25gr ibérico ham
huevos rotos $73
chorizo ibérico bikini $75
chorizo ibérico bikini
gambas al ajillo $150
gambas al ajillo
呢度嘅Menu其实都唔系英文黎嘅 所以我哋都系靠我仅有嘅少少西班牙文知识同埋Google大帝先揾到佢哋系咩嚟😂😂第一个蒜油虾一上台真系超香 而且佢系劲滚辣辣 一路仲系好似打边炉咁boo lo boo lo 佢系超香蒜蓉味 而且入边都几多 我啲朋友仔话都几好味🤣之后第二个个八爪鱼系整到淋晒 超级tender而且下面个薯仔蓉都好creamy😋😋呢两个海鲜既tapas都唔错keke
black fideos, spanish red king prawns, all i oli $350
呢个系类似墨汁意粉咁 不过佢系用米做既而且短身D 我自己好中意佢个alli oli酱 加少少捞埋已经劲提升佢个味😍😍之后佢个两个虾头入面都有好多虾膏 捞埋好正 不过因为我唔食得 我净系食左一zhu仔 超可惜🥺
280gr rubia gallega boneless rib eye $499
之后因为个waitress同我地讲我地可能唔够食 我地就嗌多左呢个牛 不过佢好似有D高估左我地既食量 因为我地最后食唔晒个意粉😂😂呢个牛佢都煮得唔错既 虽然佢咁粉红 但系其实完全唔会生 不过虽然佢都唔错 但系呢个价钱我觉得有D偏贵 因为无话特别好有牛味或者好juicy咁🙊佢呢个仲有跟埋薯条 生菜 同埋一D腌左既chilies 个薯条ok啦 都几热辣辣 好岩饮住sangria一路食 个生菜就有D太咸啦🤭🤭
baked hot chocolate cake, chocolate cardamom ice cream $70
warm cheesecake, whisky ice cream $70
最后就系甜品啦 佢个朱古力蛋糕系好似brownie咁样既 有少少特别既橙皮味 唔算话太甜 都ok 不过佢个雪糕溶得好快 食到最后个brownie会淋左 所以大家要食快D阿😎😎之后就到我地睇相觉得好靓既cheesecake 佢真系好流心 而且暖暖地 但系唔知系咪因为咁 佢个骚味亦都超级突出 系骚到我地4个都唔系好接受到🙊羊奶爱好者可能觉得好正 但系我地就真系唔系好得🤭🤭不过呢间餐厅都几sweet 佢地D staffs有写张卡比寿星女 都几开心kekeke
#rbyeat
#rby西餐