2016-01-12
由细到大都好钟意食绿野仙踪,但佢搬左之后有一段时间都没再食过了,因为以为佢执左 今次系openrice见到原来香港仔仲有,二话不说就起行去食个tea!首先新竹米粉,个汤完全无味,因为我觉得佢d汤只系热水而唯一既味道就系黎自照烧鸡排既汁,所以就算搅埋哂一齐都系只有好淡既味道,宁愿佢一开结分开上…米粉还好!照烧鸡排整得岩岩好 ,鸡肉好嫩鸡皮就好脆,正!所以整体还算满意啦! 之后就芝麻鸡肉配薯蓉 个汁系有d似烧汁,都系甜甜地,但入面有种咸既味道,very good!但鸡翼最入面未熟哂 只可以话d汁好好味! 薯蓉方面佢仲加左d蒜蓉 蒜蓉系生蒜蓉,所以食落有少少辣 但又唔会抢哂薯蓉d味!算系唔错既配搭 最后见佢个餐牌上面有香辣薯皮,e?岩我㖞,即刻嗌左个!点知黎到之后佢竟然系。。。。。周街小食店都有得买既薯角! 如果我要食薯角既话我就唔洗黎呢度食啦,退一万步讲,就当佢真系薯皮,佢都唔辣啦!真系好sad 薯角唔脆,而且味道好似翻炸咁 以前绿野仙踪未搬既时侯我差唔多一个星期食3次,而加搬左之后,餐牌唔同哂,食物水准下降,果然往事只能回味
最后见佢个餐牌上面有香辣薯皮,e?岩我㖞,即刻嗌左个!
点知黎到之后佢竟然系。。。。。周街小食店都有得买既薯角!
薯角唔脆,而且味道好似翻炸咁