2018-06-05
原本只系喺地铁入面打个转,不过 bookmark 咗好多间餐厅都未试,又想揾新嘢试,所以就上地面食呢间呢间我记低咗要食沙爹牛西多,不过我嚟到只系13:45,下午茶都未到,好彩问一问就话等十几分钟,有得食好过冇得食啦(同埋人哋都要特登整)但系未食 lunch 嘅我一个西多一定唔够,所以就要多个蛋牛治啦蛋牛治餐($26,双拼/冻饮)今次佢唔系主角,所以卖相绝对唔重要(一个三文治你想有几靓嘅卖相呀),只蛋都系一贯嘅炒法,将咸牛肉加入蛋度一齐炒,出嚟嘅卖相同普通炒蛋差唔多(我印象中有啲炒到一旧黄色砖咁嘅样,𠮶啲其实几靓)虽然一边蛋比较多、一边咸牛比较多,不过呢个唔系问题,返正只蛋熟得啱啱好,咬落滑滑哋,及格就够啦沙爹牛肉西多士($30)跟住就系主角出埸啦,成个基本上系奶西多+沙爹牛,虽然唔系太觉有花生酱,不过因为沙爹牛肉本身都系咸嘅,所以宜家咁样系啱啱好沙爹牛肉混入咗小小洋葱粒,啲肉又够松软,易入口,份量系可以啖啖都有沙爹牛肉,加埋炼奶嘅甜,一咸一甜成件事好丰富而价钱啲讲其实算系咁,正常一个 lunch(一个饭加一杯饮品)呢度卖约$40,同出面差唔多,自己都好少可会咁样食下午茶当 lunch
蛋牛治餐($26,双拼/冻饮)
沙爹牛肉西多士($30)