2009-06-30
寻晚同太座和两个女儿到此吃晚饭, 把车子泊在大尾笃公众停车塲, 然后行到luca, 发觉门口原来可以泊几架车, 下次会聪明d露天环境够哂亲近大自然, 真是my cup of tea, 当然女儿一时话有飞蛾, 一时话有四脚蛇有电风扇吹住, 唔算热先来软熟牛油面包, 好味跟住系杂菜汤, 饮得出完全无味精, 足料, 新鲜, 真系好正自己叫左杯菲律宾生力啤酒(贪得意想试下香港以外的生力), 侍应攞左个雪到好冰的啤酒杯来, 真系一丝不苟, 值得一赞意粉要左肉酱同海鲜, 意粉畧嫌硬身左少少, 个sauce 就ok, 材料就绝对新鲜接下来的蜜糖脆猪手, 真系好味到不得了, 外皮超脆, 入面d用又腍又好味, 好邪恶的一道菜式; 在我的字典里, "邪恶"的定义是超好味--> 会令我心思思想返来食+ 对健康应该会有几负面的影响食完真系饱到唔识郁埋单一家都系6佰几, 好合理因为饮左酒, 返归要靠太座驾车了
有电风扇吹住, 唔算热
先来软熟牛油面包, 好味
食完真系饱到唔识郁
埋单一家都系6佰几, 好合理
因为饮左酒, 返归要靠太座驾车了