2022-02-23
之前都食过呢间嘅曲奇见到出左冬甩梗系要试吓啦本身谂住买matcha Mochi brioche..点知冇得买有d失望拿破仑就食得多 拿破仑冬甩真系第一次食味道不错 几松脆 配埋榛子酱 唔太甜几好Crème brûlée 我仲以为真系cream brûlée 嘅味 好失望 同平时食开嘅冬甩原味差唔多 只系面头烧焦咗甜甜地Chocolate Oreo 朱古力味盖过了Oreo 本身以为入面有Oreo酱点知系冇🥲Tiramisu 呢个反而有惊喜 面头系Tiramisu粉里面系有酱 正呀 充满邪恶感曲奇拣咗cheesecake味完全食唔出有cheesecake嘅味道除咗甜都系甜Matcha macadamia 绿茶味曲奇饼 都几重绿茶味 里面有好多nuts 但系点解我见人哋系有流心而我食唔出呢个效果 明明已经焗返热佢食🥲整体来讲 我觉得冬甩好味过曲奇因为曲奇真系太甜了 😆😆邪恶度爆灯
见到出左冬甩梗系要试吓啦
拿破仑就食得多 拿破仑冬甩真系第一次食