2013-10-30
我爱拉面~已经唔系第一次泥!!正 <3由于要去中环开会,晏奏当然想去好少会食到嘅札幌啦!(因为平时无乜几可会去中环)同事好好,肯陪我去食 你知啦~百几蚊食个LUNCH,唔系好多人肯架嘛~扎幌出名多人去,所以去食嘅话,记得要避开多人嘅时间呀!(例如早过「写字楼开饭时间」去到)今次我叫嘅系套餐,拣咗猪骨汤底&炸鸡<3如果唔食葱嘅人,要记得走葱呀!因为呢间落好多葱的!(上次试过无走葱,吓亲!如下图)YUMMY!!佢嘅拉面真系好过好多地方,汤浓而不腻,面弹牙有口感<3我个人食拉面几钟意食猪骨汤底,你知啦~自己煮,边会咁多时间自己去淆个猪骨浓汤呢?而且,猪骨浓汤花心机、花成本、花时间,系咪味精汤,亦唔难分~(最简单,你食完会唔会口渴?)当然,炸鸡都好好食,虽然系炸,但唔会觉得成口油,而且鸡皮都唔会觉得好肥,又一推介哦~另外,其实佢嘅蛋同饺子都做得好好的!(下图为上次食嘅相)如果大家细食,两个人去可以叫一碗面再加两个小食~(套餐包一份小食)因为佢嘅份量都唔系好少,所以我自己一个人都食唔哂成个餐的(我已经属于大胃女生)
扎幌出名多人去,所以去食嘅话,记得要避开多人嘅时间呀!(例如早过「写字楼开饭时间」去到) 今次我叫嘅系套餐,拣咗猪骨汤底& 炸鸡<3 如果唔食葱嘅人,要记得走葱呀!因为呢间落好多葱的!
(上次试过无走葱,吓亲!如下图) YUMMY!!佢嘅拉面真系好过好多地方,汤浓而不腻,面弹牙有口感<3
而且,猪骨浓汤花心机、花成本、花时间,系咪味精汤,亦唔难分~(最简单,你食完会唔会口渴?) 当然, 炸鸡都好好食,虽然系炸,但唔会觉得成口油,而且鸡皮都唔会觉得好肥,又一推介哦~ 另外,其实佢嘅蛋同饺子都做得好好的!(下图为上次食嘅相) 如果大家细食,两个人去可以叫一碗面再加两个小食~(套餐包一份小食)