2008-04-09
前两日同妈妈黎橕台脚, 其实我一向对日本菜冇乜特别喜好, 但妈妈劲钟意, 咁就陪下佢la.入返正题, 黎呢间食其实系因为朋友介绍, 所以我一入到黎见到咁多劣评, 都吓左一跳, 我对日本菜既要求唔高, 妈妈就高D, 但系呢次so far 又觉得唔系D人讲咁差, 不过可能因为我本身冇expect D 咩, 反而觉得有惊喜, 老友果然冇老点, 哈!好la, 讲返餐饭. 我地有订台, 去到门口待应好快招呼我地入去, 个待应几young, 不过都ok有礼貌,多D笑容就仲好la. 入到去request 左卡位, good!Menu冇乜特别,应有既都有, 但有个叫金泊寿司系特别野, 我地就order左三文鱼, 吞拿鱼, 甜虾, 金枪鱼, 天妇罗, 赤贝, 和牛金泊寿司, 甜蕃薯, 鳗鱼, 有D系刺身....味道就普普通通, 不错, 刺身鱼生都算新鲜, 妈妈就钟意个和牛寿司.....天妇罗就炸得一般, 但系个甜蕃薯真系好岩口味, 抵赞, 系黄心蕃薯, 出面脆里面软, 仲有一层清香既蜜糖, 都几好味! (睇返原来呢度都有人提过呢样好味, "同道中人"same taste, 只因我都冇乜friend l
味道就普普通通, 不错, 刺身鱼生都算新鲜, 妈妈就钟意个和牛寿司.....天妇罗就炸得一般, 但系个甜蕃薯真系好岩口味, 抵赞, 系黄心蕃薯, 出面脆里面软, 仲有一层清香既蜜糖, 都几好味! (睇返原来呢度都有人提过呢样好味, "同道中人"same taste, 只因我都冇乜friend like 蕃薯, 我就好like)
讲埋service, 都不错, 常常加茶, 但就欠缺左D笑容,冇乜表情la.
之前友人比左张咭我, 埋单有折, good.
总体黎讲, 都ok~
妈妈话可以再黎
而我, 如果挂住个蕃薯都会既.