2019-07-28 15 浏览
钟意食蒸海鲜,因为可以食到海鲜新鲜嘅味道;而且比较健康。通常餐厅仲会服侍你,唔使自己搞,真系帝王级享受😂叫咗海中宝套餐,首先店员会帮你落冬瓜 、猪肉等配料整定个汤。之后就会开始蒸食物:有黑松露蒸蛋,蒸蛋够滑,带有黑松露香;个人喜欢食黑松露,所以觉得几好食。另外,有沙中蚬,味道够鲜甜;海中虾食得出非常之爽口新鲜。大连鲍鱼大大只,面上有好多虫草花,肉质咬落去够爽,都系好新鲜。日本元贝面上有粉丝,夹埋一齐食真系好香,蒜蓉又够。花蟹每人有半只,睇落去唔算大只,但系食落去肉质都几鲜甜。食完海鲜就可以饮下刚刚嘅冬瓜盅,冬瓜汤清清地有好多冬瓜蓉,几好饮。火锅配料方便有桶蚝、四宝丸及猪腩片。猪腩片够林,有腩肉香,唔错!四宝丸咬落弹牙,而且桶蚝都几大只。唔使喺屋企自己整,出街食又方便又新鲜!

另外,有沙中蚬,味道够鲜甜;海中虾食得出非常之爽口新鲜。

日本元贝面上有粉丝,夹埋一齐食真系好香,蒜蓉又够。

花蟹每人有半只,睇落去唔算大只,但系食落去肉质都几鲜甜。

唔使喺屋企自己整,出街食又方便又新鲜!