2022-02-02
好耐无食麦当劳喇,麦当劳真系陪着我哋成长,到咗宜家我变咗中女都间唔中好想食,见佢新年出咗黄金菠萝鸡堡,黑椒汁同菠萝都系我嘅至爱,买嚟试吓先!之前我净系食过黑椒牛堡,个黑椒汁好惹味好香,同牛肉好夹。今次叫鸡堡,最初担心黑椒配鸡肉会唔夹,又惊鸡肉会好榎歰歰,又惊𠮶菠萝如果水汪汪会沟淡咗个汁。唉⋯我哩个女人就系咁腌尖又麻烦,食少少嘢都要担心哩样担心𠮶样人生真累仲有,我一向都系浓味怪,买完之后先醒起唔记得叫多酱,之后又醒起唔记得用coupon⋯唉吔今日我哋叫咗外卖食,六个人食四个餐加两个饱,好彩路程唔远,拎到返去都系暖的!我叫咗薯圈同热朱古力。试吓个鸡堡先,打开一望,哗!正呀!啲汁多到漏晒出嚟!未食都已经闻到好香嘅黑椒汁味,一大啖咬落去,哗!好满足!鸡肉好滑好嫩好厚肉!黑椒汁好浓郁,黑椒好香好辣好刺激,同鸡肉好夹。饱都好新鲜好香好软熟。一流呀!薯圈都好食,但始终系外卖,隔咗一段时间当然质素会比堂食差少少。热朱古力好香甜,朱古力味好浓郁,好俾货!喺冬天饮辣辣嘅朱古力个人都即时变得暖笠笠,人生嘅一大享受!真实感受,听落有少少浮夸但绝对无夸张!下次会继续叫鸡堡
下次会继续叫鸡堡