2016-03-31 2612 浏览
舅父想见下我条女 就约左我地黎呢度食饭呢间系高级餐厅 好彩系舅父请客!原来呢度个厨师攞过奖 系名厨!最得意就系有纸同蜡笔 可以俾你自己画画我呢种伪文青 梗系即席挥毫 画一幅杰作识食梗系食set dinner啦 有齐 餐汤、前菜、 主菜 、甜品拼盘、餐饮我叫左 一个好特别嘅菜式法国黄油鸡卷酿松露、蘑菇配薯蓉、时令蔬菜及迷迭香烧汁 $320洋葱汤 我从来未饮过深啡色嘅洋葱汤 闻到都好香 味道系咸咸甜甜 都几得意沙律系d外国菜蔬 同埋三文鱼 味道都几酸 面包系一条条嘅 同埋有方粒嘅 仲俾埋一兜黑色嘅醋 用来点面包我心谂 边有人用醋点面包 但舅父话系咁法国黄油鸡卷酿松露、蘑菇配薯蓉、时令蔬菜及迷迭香烧汁 呢个𩠌个名好复杂 食落口里面佢嘅味道真系好复杂! 味道复杂到 我真系都唔知点形容好d肉好柔软 肉味好香 口感好特别 鸡肉味道系咸嘅 迷迭香烧汁好浓味 又有迷迭香味甜品好精致 我文笔唔好 我真系唔识形容我知系可以讲系好好味啦 我劲钟意食餐饮梗系饮冻柠茶啦门口仲有个画廊 有好多客人的作品真系好开心嘅一晚
舅父想见下我条女 就约左我地黎呢度食饭
呢间系高级餐厅 好彩系舅父请客!
原来呢度个厨师攞过奖 系名厨!
最得意就系有纸同蜡笔 可以俾你自己画画
我呢种伪文青 梗系即席挥毫 画一幅杰作
识食梗系食set dinner啦
有齐 餐汤、前菜、 主菜 、甜品拼盘、餐饮
我叫左 一个好特别嘅菜式

洋葱汤
沙律
系d外国菜蔬 同埋三文鱼 味道都几酸
面包系一条条嘅 同埋有方粒嘅
仲俾埋一兜黑色嘅醋 用来点面包
我心谂 边有人用醋点面包 但舅父话系咁
法国黄油鸡卷酿松露、蘑菇配薯蓉、时令蔬菜及迷迭香烧汁
甜品好精致 我文笔唔好 我真系唔识形容
我知系可以讲系好好味啦 我劲钟意食