(非会员)
2007-09-24 72 浏览
今日阿爸生日,一家七口去食,早一日订左枱,去以前有d心惊惊,因为上一个评语太少info.,又百零蚊,以为剩系得果一个角落,去到先发觉别有洞天。的确,热盘看似数量不多,一枱大概七、八盘,但系好多都会转下第二d款,一晚大概有十多款热食。甜品都一样、主要系蛋糕会不停转,唔会等食晒一个先转,有中(e.g豆腐花)、西(e.g.5-6款蛋糕/cheese cake转+布甸+果挞)、泰式甜品。雪柜有雀x雪糕(vanilla、朱古力、豆腐、士多啤梨....)、红豆&绿豆雪条。冷盘系最受我屋企人欢迎,有沙律(算不错)、冻肉,烟二文鱼,泡菜等,而蚝、青口、螺状物、三文鱼刺身和寿司都系真心不停供应,绝无欺场,连我平时最钟意食三文鱼ge细妹都食到唔再食,真系好多。(完全冇肚痛but会好饱)另外有汤类,今次系金菇粉丝(我个人真系觉得好似翅,因为佢真系头尾尖、中间粗,但冇人睬我)更&味噌汤,有餐包+牛油,可惜冇我想要ge西汤,但今次比较合阿爸ge口味,所以算佷不错。即煮ge有自选料意粉,料虽然不名贵,但味道很不错,住佢加cream会好开心,重有烧一旧肉,应该系猪,即场切。饮品方面,免费的有咖啡/红茶/热水自己针,
冷盘系最受我屋企人欢迎,有沙律(算不错)、冻肉,烟二文鱼,泡菜等,而蚝、青口、螺状物、三文鱼刺身寿司都系真心不停供应,绝无欺场,连我平时最钟意食三文鱼ge细妹都食到唔再食,真系好多。(完全冇肚痛but会好饱)
饮品方面,免费的有咖啡/红茶/热水自己针,有奶&柠檬,order ge 有各牌子啤酒($36杯)/红酒($38杯),两样都买一送一,汔水$20一渣(约5-6杯),冰水不停供应。
整体比想像中好很多,当然款式和食物ge味道冇大酒店咁多咁好,但咁ge价格算不错,环境、卫生同服务都非常好,可惜抽奖抽唔中,hehe~^^
我喜欢如此详细的报道,不过唔记得同d食物影相。