2010-03-30 11 浏览
今次系第一次带同可可乐乐一齐出外食饭, 好开心可以一家人品尝美食.我带住可可乐乐先到餐厅, 当然事前巳致电订枱, 当时六点几, 餐厅都无咩人, 坐低后睇左阵餐牌, 爸爸还没到, 横掂最后都系我决定食咩, 所以我叫预计佢差唔多到时, 叫定野食等佢黎到就有得食, 系咪谂得好周到呢?因为我唔食牛羊, 所以选择相应少左好多, 本来想叫佢最爱的芝士薯条, 但谂起佢呢排喉咙不太舒服, 都系下次再试吧, 最后我叫左个蘑菇汤, 一个卡邦尼意粉, 一个爱丽斯坪"烤鸡胸肉.个侍应知道我系度等人, 于是上左黑包面包俾我食住先, 真系热辣辣好软熟, 我切左一旧又一旧, 因为实在太美味, 但都记得留番一半俾亲爱的他一齐品尝 跟住我的蘑菇汤到左, 因为之前睇过食评知道呢度既汤好杰, 试左一口, 好好味而且好多料, 食多两啖谂谂, 咁好味既野我又想佢都尝尝, 但一人一半唔多够喉㖞, 于是我又叫多个汤俾佢, 自己就开开心心继续攻战面前的汤.当佢来到时, 意粉及烤鸡亦都来到, 时间可以话系啱啱好(自己安慰自己), 我好似小学生发现新大陆咁, 开心的不停叫佢试试面包, 跟住又催佢快试个汤, 连佢都笑我到底叫佢试边样先 卡

卡邦呢意粉的汁都系较杰, 但好浓味, 意粉煮得恰到好处, 我谂如果汁多少少会更加好味, 所以呢碟意粉好快俾我地ko左, 相对个烤鸡就真系令我大失所望, 之前都系因为贪佢个名得意唔知系咩先叫黎试的, 点知旧鸡好鞋, 而且d汁都唔系咁好味, 所以呢碟野系因为唔想浪费而顶硬上, 最后食到好饱, 本来想叫甜品但耐何真系两个都叫投降, 唯有寄望下次有机会试.
睇可可乐乐既表情, 佢地对今餐都应该好满意, 我同自己讲, 下次都要带佢地出来, 有佢地在感觉好似温馨d, 实在d, 一家人丫嘛!
2009-12-10
  • 蘑菇汤