2010-12-10
估唔到咁开心~~因为三人餐, 得我同哥哥两个人怕食唔晒, 叫多左个朋友黎!入到店内,因为无铁板位(可以对住师傅食野XD") 所以就等左好耐~(加等朋友)难得一次铁板烧丫嘛~个带帽既老板仲主动过黎同我地倾计, 用相机SHOW D食物相~未整个阵系点样,整完个阵系点样~~~~~仲厉害到介绍『白子』$100/杯 原来系银鳕鱼既精子!!!哈哈~~~~ 店员都好好礼貌阿~~阿姐姐有不停帮我地加水~~~不过系咁玩MENU啰!我地系开饭团购买左个优惠!三人前 铁板广岛生蚝套餐(原价$498)新鲜野菜沙律三色刺身广岛生蚝9只牛肉薄烧鲜鱿鱼筒木鱼丝玉子豆腐和风炒野菜黄金炒饭蚬肉面豉汤甜品个餐真系几好味~~~我地个师傅做得好好~~~!! 唔似之前有D食谱D相咁差㖞?先打食评先^^前菜-----------辣味芽菜(每人一份): 黎左个~~几惹味架~~!!!我食埋朋友个份新鲜野菜沙律(每人一份): 简单少少生菜加左D蟹柳青瓜丝~~普通~唔算特别~但唔会难食!三色刺身(三人一份/每人一件): 有吞拿鱼、白身鱼(立鱼?)、三文鱼木鱼丝玉子豆腐(一份上) : 烧左阵玉子豆腐~~跟住上面放木鱼丝啰.... 普
未整个阵系点样,整完个阵系点样~~~~~
仲厉害到介绍『白子』$100/杯 原来系银鳕鱼既精子!!!
我地系开饭团购买左个优惠!
三人前 铁板广岛生蚝套餐(原价$498)
新鲜野菜沙律
蚬肉面豉汤
甜品
先打食评先^^
前菜-----------
木鱼丝玉子豆腐(一份上) : 烧左阵玉子豆腐~~跟住上面放木鱼丝啰.... 普通~~~
主菜-----------
广岛生蚝9只(每人三只): 嗯~~~好味呀!! 我平时食开炸蚝架咋~~~师傅加左烟肉粒同洋葱碎落去调味~~~
我仲大叫~~~师傅多葱~~~!!! 跟住师傅最后比左好多葱我呀~~超YUMMY~~!!!
牛肉薄烧(一份上) : 最后食完先知原来可以+$60转牛柳粒架~~~早知道就转啦~~因为呢款无咩特别~
系用平时打边炉既肥牛烧熟再放葱花向入面包住食咋~~~ 所以麻麻地啰!
鲜鱿鱼筒(一份上) : 呢个有炸蒜粒向入面~~~几好味架!!~~~~不过我嫌只鱿鱼筒唔够大条阿~
和风炒野菜(每人一份) : 芽菜+椰菜~~~好似仲有D金菇丝~~~~~普通!
黄金炒饭(每一人碗) : 哗~~OK㖞!!~~~师傅炒得好平均阿~~~唔太盐又唔会唔够味~~
~卖相仲好靓~!金黄色~~好味(不过我好饱..食左一半咋> <)
蚬肉面豉汤(每人一碗) : 蚬肉面豉汤~~~~~无蚬肉XD(我个碗无啰~~) 好重海水味~饮左两啖无饮啦~~嘿嘿
甜品(每人一球) : 有四只味道可以拣: 豆腐、红豆、芝麻、抹茶~~~~师傅同我地讲~有雪糕丫~你地想食咩味~~
我朋友拣左芝麻同红豆~~~我整估师傅话~~~我四只都要 师傅话好呀~~~~隔离师傅都话好呀XD
之后我地个师傅指住隔离个师傅话扣佢人工之ma~!我就答佢,咁唔好啦~我要豆腐啦~~~
之后师傅叫左阿姐姐过黎落单 师傅: 一个红豆,芝麻, 四球~~~~ 阿姐姐话 ~你请呀?
师傅跟住点头 哈哈~~~~之后真系黎左四个球~~~好饱呀~~~~~~虽然我唔钟意食甜野~
不过师傅请到~~我就食晒啦~~~(溶左个D紧系无食啦XD)
总结:
个优惠真系好抵~~不过呢个份量的确唔够我两位朋友饱肚~~~(两位男士)....
如果比正价的话,真系会觉得贵左D~~~如果三百蚊左右就差唔多...因为感觉上系蚝最贵~~
其他都系普普通通~~~~但个蚝又真系几好味㖞!!!~~~
同场加映: 隔离个枱仲生烧龙虾添呀XD阴公....系咁郁..........(我听我哥讲咋)!
如果可以, 将来都会再黎一次既~~~~服务真系好好,阿姐姐不停收碟同加茶~~好好笑容!!!
不过太贵既缺点就系我会比较想系大陆食大渔铁板烧(放题) 起码百几蚊任食丫ma!
所以呢间店铺^0^我绝对会比好评~~~好开心~
最后去洗手间个阵,有个女仔超好服务咁帮我打开布廉添呀....呢D服务去边到揾呢~~!!