2020-07-15 513 浏览
由于禁制令既影响 我就起fb同店家改预约日子黎个最后外食既晚餐 店家都好好起fb解答所有问题 仲可以帮你预约埋位星期二晚去到 只又另一位客人 简直好似包场一样 一坐低 店员已经即刻卑水我 再攞menu一望个menu 原来有新餐品推出(根据食材季节而定)如果想早d知有咩食 可以fb店家 我相信佢地可以卑最update既menu你地 我就点左个四神菇素乌冬+卤秀珍菇+素墨鱼丸+素爆浆芝士丸 个面会配粟米🌽紫菜 豆卜(好干 建议店家先剪一剪等佢吸d汁)木耳 青葱coriander (呢d都可以点走佢 方便唔食5辛既人)另外个汤底可以点正常or浓 我就点左正常个🍄汤 哇 好正 好重菇味 我最后系成碗饮晒 好饱 但饮到最后觉得好咸 要不停配好滑既udon食 至于配料 秀珍菇食唔到鲁过既味道 大概系因为个汤底太浓 墨鱼丸好弹牙 唔会觉得系食紧面粉 不过个丸既芯就无咩味道 要不停点汤先可以 最后爆浆cheese丸 好特别 同样个外皮好滑好弹牙 芝士真系流心 有淡淡既芝司味 但真系比较淡 另外朋友点左个番茄汤 我偷饮左一下 好开胃 酸酸微甜 食得出系用真材实料黎整个汤底由于我真系饮晒d汤 已经好饱 剩

由于我真系饮晒d汤 已经好饱 剩左好多udon 如果餐牌上可以点少面就好 减少d浪费

野饮都系包埋 好抵 我同友人各要左支迷你解茶

整体:汤浓郁 面好滑 配料大部分都唔错 但味道较淡 同成碗面唔太夹 唔融为一体
环境:系街尾 夜晚未必见到 较难揾到 台与台之间都好贴
服务:店员店家都好好态度 仲会同我地倾下计 问下食物质素等