2005-01-12
同男友食完海南雞飯. 想食甜品. 本想去杏花樓. 但多人等位到不得了. 見轉角街尾有呢間甜品店. 見到咁多人食緊. 以為冇死啦. 二話不說就坐底.我叫了芒汁底豆府花. presntation 都ok. 一啖入口就"呻笨" 好難食! 難食在其豆花冇豆味. 但又有好強的石膏粉味. 完全唔滑; 芒果汁底用水開稀...稀之又稀....我寫包單話佢芒汁同水的比例係3:7. 攪到碗野水汪汪..唔掂呀!! 我食左兩啖就投晒降囉~ 男友叫了楊枝甘露. 唔洗多講. 都係用同一個芒汁底做的( 見上文) . 碩果緊存的幾條西柚絲. 少得好可憐. 西米反而多到飛起. 呢碗似芒果(多)西米露多d.一句講晒, 入左Black List 喇! (廿幾蚊碗. 雖然而家買一個甜品係正常價格.但換黎係咁難食. 我都覺得好肉赤~! )
一句講晒, 入左Black List 喇!