2014-06-15 1201 浏览
今日咁岩入黎元朗,所以朋友当然就带我去揾食,佢话去食依个醉鸡米,会唔会食到醉嫁,时间系差唔多晏就既三点钟,两个人都算系轻松有位,不过都要搭下枱,可以证明依到既生意非常好。我跟朋友叫依个冰鲜醉鸡米,再加多两份生菜,等左真系一阵间,个醉鸡米就已经黎到喇,两碗,咁岩有少少脾位有得食,另外就有翼同埋胸,个米粉就无咩特别既,不过鸡就真系值得一提,佢个花雕味十分浓,而且鸡味都真系好浓,当然系冰鲜嫁喇但质数都真系唔太差,可能D鸡肉有少少太熟既关系,唔算太滑,生菜都算唔错,起码够哂嫰,食落爽口。原来依到拣鸡脾系唔洗另外加钱的,如果下次有机会再黎我一定会叫鸡脾,因为佢依个位个肉质比较上系嫰滑,而且都入味D,好正嫁真系。