2022-03-13
荃湾一向都系出名多野食😋今次目标揾一间靓靓cafe同朋友倾下计 远离下最近嘅坏心情🥺🥺🥺Hikari嘅门口已经好吸睛😍落地玻璃+ 高楼底 + 冇得输嘅日光🌞完全系打卡嘅好地方📸凳底仲有位比你摆袋超贴心🥰😵💫Menu选择好多!又有面包又有意粉同All day breakfast 🥰饮品选择有茶有唔同嘅latte同酒~~我同朋友叫左一份4个toppings嘅吐司🍞一个鲜虾芝士忌廉汁意大利面🍝另外仲有两杯饮品!🤍烟三文鱼+班尼迪蛋+炸鸡+蟹肉吐司系一个小小夸张嘅选择🤣但真系无后悔😋全部都好正!烟三文鱼好大块味道新鲜 炸鸡系唐扬炸鸡!有调味得黎仲好Juicy🥰超级欣赏个蟹肉!!♥️系真系食到一丝丝嘅蟹肉同捞左一齐嘅洋葱粒 亦都唔会俾个酱冚左蟹味!🤍鲜虾芝士忌廉汁意大利面呢个意粉都好惊喜佢同我想像中嘅芝士忌廉汁有少少唔同但佢整体系一啲好挂意粉嘅汁~系好creamy好香的🥺♥️配料有虾有洋葱 蘑菇 芦笋等等虾好大只!爽口!其他配料都好多😋真心系见到幅相都想食…♥️🤍黑芝麻鲜奶(冻)芝麻味超香!同时不失奶味系正常地食到芝麻嘅颗粒感~🤍丸久小山园抹茶鲜奶饮得出系好香嘅抹茶粉!饮落去都唔会好甜~ 整体评分:
Hikari嘅门口已经好吸睛😍
落地玻璃+ 高楼底 + 冇得输嘅日光🌞
完全系打卡嘅好地方📸
凳底仲有位比你摆袋超贴心🥰😵💫
饮品选择有茶有唔同嘅latte同酒~~
另外仲有两杯饮品!
🤍烟三文鱼+班尼迪蛋+炸鸡+蟹肉吐司
系一个小小夸张嘅选择🤣
但真系无后悔😋全部都好正!
烟三文鱼好大块味道新鲜
炸鸡系唐扬炸鸡!有调味得黎仲好Juicy🥰
超级欣赏个蟹肉!!♥️
烟三文鱼+班尼迪蛋+炸鸡+蟹肉吐司
🤍鲜虾芝士忌廉汁意大利面
呢个意粉都好惊喜
佢同我想像中嘅芝士忌廉汁有少少唔同
但佢整体系一啲好挂意粉嘅汁~
系好creamy好香的🥺♥️
配料有虾有洋葱 蘑菇 芦笋等等
虾好大只!爽口!其他配料都好多😋
真心系见到幅相都想食…♥️
鲜虾芝士忌廉汁意大利面
🤍黑芝麻鲜奶(冻)
芝麻味超香!同时不失奶味
系正常地食到芝麻嘅颗粒感~
黑芝麻鲜奶
🤍丸久小山园抹茶鲜奶
饮得出系好香嘅抹茶粉!
饮落去都唔会好甜~
整体评分:🤍🤍🤍🤍🤍
食物真系好高质~味道绝对系好好的!份量都足够😋 我地两个女仔差啲食唔哂~
环境又舒服~ 仲有大量日光🌞