2018-03-25
亲戚系澳门过来海洋公园玩,过得来当然要尽地主之谊啦!见佢地玩左成日,又有老人家小朋友,尽量揾个方便近码头既地方食野,好让佢地唔洗去到其他地方揾食咁好喇!揾左成朝系开饭见到原来街市楼上有大排档,又近码头,本来唔系拣呢间,不过隔离无人听电话就打左来呢间订位,见到最近既食评又唔错,咁就系恶梦开始一行十二人坐低左就开始叫野食,点知个阿姐话唔够人,要我地自己写,都算啦,自己写都几有趣,但问题系阿姐态度非常恶劣,叫佢几次想攞汽水佢都We close tomorrowAre u need the fish?扮睇唔到,其实我好谅解你地唔够人手,但系态度可唔可以好返少少?我地又唔系麻烦客,只系想d老人家小朋友玩完可以填饱个肚啫!唔通咁都有错?之后我自己写左九个𩠌之后再加两个共十一个菜油泡鲜鱿-唯一有咸味的菜但偏咸鹅片——我自己无食,因为上菜慢,所以让比老人家小朋友食先炸九肚——无乜肉,食落去系空心既方鱼芥兰——唔知点解有㶶味,又淡腐乳通菜-——味道正常但份量好少炸虾蟹丸——我又系让比肚饿既食先生炒骨——又系无食九菜猪红——无味炸豆腐——有豆腐味,无其他味炆鹅掌——份量好少,又系无试蒸白蟮——唯一有人话好
之后我自己写左九个𩠌之后再加两个共十一个菜
油泡鲜鱿-唯一有咸味的菜但偏咸
鹅片——我自己无食,因为上菜慢,所以让比老人家小朋友食先
炸九肚——无乜肉,食落去系空心既
方鱼芥兰——唔知点解有㶶味,又淡
腐乳通菜-——味道正常但份量好少
炸虾蟹丸——我又系让比肚饿既食先
生炒骨——又系无食
九菜猪红——无味
炸豆腐——有豆腐味,无其他味
炆鹅掌——份量好少,又系无试
蒸白蟮——唯一有人话好食既菜
仲有一个菜我记唔起
其实我平时都无想写食评,好食既又唔洗写,唔好食既下次最多唔去,都系唔洗写
但点解今次要写,就系因为太唔开心,本来想同亲戚食餐开开心心既,唔系要求食咩山珍海味,最主要系可以一路食一路倾计
但系你地一开始给我地既印象就系人手唔够,唔想做我地生意!唔知点解你地咁既态度同食物质素都可以有咁多人来食?唔通真系我地问题?
希望贵店可以改善一下,虽然我唔会有机会再光临贵店!