2006-04-15
好耐冇同我0既darling去唱k,今日去开荃湾买野咪黎呢度hair下同埋有餐食。Lunch k佢有d set比你选择,羊扒、牛仔骨、粟米斑块、猪扒等,我念住食得light d,就叫粟米斑配薯菜,而darling就要左牛仔骨薯菜。佢话$4x一位,有salad bar。其实都唔预好食,惊喜就更加唔驶讲啦。点知,佢d set 黎0既时候,d 野都冻0既,我地都已经开好细冷气,就算唔吹亲d野食,连暖都算唔上。我个斑块炸到硬掘掘,似足摆旧硬粉入口,干到缩晒,连汁都唔肯索。个粟米汁就好明显系用太多水开,系0甘暗0既灯光之下,都见到佢d水都d粟米分开。至惨不忍睹系d薯菜烂埋一pat pat,偏晒又冻,我食左2条就收手。 我darling件牛仔骨都唔见得好系边,冻加埋肥膏多,我都唔敢食。无肉食都算啦,食下salad仲健康,点知个bar净番系少量生菜、车厘茄、白色一旧旧透明(但又唔系椰果,口感似大菜糕)、同埋中菜汤(西洋菜汤)...讲真,d staff又唔refill,我见到都唔开胃。呢餐都系以车厘茄医肚啦...我记得k 之中,Newxy水准好似好d, am I right??
听讲荃湾都有d好野食,都请大家赐教啦!!