2016-03-25 733 浏览
今日上网睇见到d人话呢间绿茶好正 收工即刻过黎试下 都揾左一阵先揾到呢间铺 细细间 都几舒服咁 一坐低其实都冇人招呼 好似自助形式咁 不过明明有三个楼面 叫左好耐先问到佢拎个menu黎睇 再用左一段时间先落到单 我系叫左两个套餐 先黎既系南瓜汤虽然好有南瓜味 不过好甜 甜到好似食糖水咁 好古怪 蒜容包加两蚊转佢返黎食 点知黎到㶶过我块面 真系唔想食佢 系好脆口 脆到爽爽声 有好多牛油 不过冇咩蒜容味 野饮我简我至爱既绿茶 佢呢只冇落奶好香浓既绿茶味 好好饮 好有一种点甘既香口感觉 可惜太细杯 要慢慢饮先得 等左成差唔多十五分钟先有野食 先黎既系主菜有牛肉意粉 好香既鲜蕃茄汁 味道偏酸同略痛甜 牛肉好林 不过冇乜牛肉味 好似香灼完冇晒味既感觉 加上蕃茄味太重已经遮盖左 意粉佢煮到7成熟 我食我就觉得岩岩好 都可以接受 我朋友觉得太硬唔钟意 佢既配料只冇数之不尽既红萝卜条 真系好一般 食食下 先黎我既前菜菇菇 我望第一眼好油 好肥 佢既黑松露放系个碟到多过系个菇到 我都唔知点笔黎食 我食落口 已经唔知系成口油既juicy定真系菇菇会咁juicy 鸡脾菇佢

食食下 先黎我既前菜菇菇

我望第一眼好油 好肥 佢既黑松露放系个碟到多过系个菇到 我都唔知点笔黎食 我食落口 已经唔知系成口油既juicy定真系菇菇会咁juicy 鸡脾菇佢都切得好厚身 系几好咬口 沙律菜偏咸 落得太多盐 胡椒粉 再加好小好小黑醋 好麻麻

你地睇下d油多到吓死人
由于我搭台 见到前面个女仔好似食紧绿茶窝夫 我都好想试下 点知望极个menu都冇 就问下个店员啦 点知佢话冇绿茶窝夫 忍唔住问下对面台咁佢食紧绿色既系咩窝夫 点知佢话系竹炭味 我即刻o左咀 竹炭唔系黑色家咩 之后我再问佢咁有冇绿茶味或者食落去咩味 佢都话唔系好清楚 我即刻打消念头 卖单走人

食完菇菇同意粉又等多左成十几分钟 其间我仲惊佢落漏左单 不停话出紧 终于黎既黑松露阔条面 等到我肚饿都变饱左 望住佢好细碟咁 佢既阔条面好幼身 面带有简水味 忌廉味好重 食唔到有黑松露味 d杂菇完全系白灼 佢只有小小香草带出既香味

最惨系同我一齐黎既隔离台 一齐落单 我就食晒佢先黎主菜 慢到一个点 可能我套太冇耐性 明明得两台客 其他都食完坐系到 我食呢餐饭食左两个几钟 又唔系真系慢工出细火 泊车钱都晒晒 赶时间都唔知点算 我真系唔会再黎