2016-08-23
lion rock x canvas afternoon tea set $508 for 2.好正既港女high tea 望住狮子山同火车轨彷佛自己唔系身处于香港😍😍环境真系一流 个set都好港女 冇鱼生好岩我食😊😊😊 不过周围都谈笑风生我都唔好意思相机食先😂.蓝莓薰衣草牛奶布甸 (第一层).好靓既精致甜品 花瓣系食得仲要唔苦既 不过我就食唔到咩味啦😗😗😗说真的牛奶味不突出 入口也不算太大惊喜 好普通既布甸 但最底既蓝莓jam真系好好味😛.提子松饼 (第一层).做到外脆内松既效果 唔错 几有惊喜 唔算腻 几香既牛油感😄其实 我第一次食到松饼系咁既口感 或者其他地方可能有更好 不过我真系第一次食到❗️.仲有玫瑰果jam好好味 点松饼一流😋近年来我真的爱上了玫瑰果jam😌.苹果芹菜帕玛卷(第一层).其实只系普通既巴拿马火腿包住d疏果😕火腿冇味道 疏果很爽脆 硬系争咁d鲜味..草莓玫瑰纸杯蛋糕(第一层).未食已经见到好多台既人都系食剩哩个😐其实我未食过cup cake 成日觉得d靓野都系唔会好食😕哩个都算合格既 ❗️朵花就食得既 不过应该冇人会咁做😂粉红色既cream好油腻 好彩份量不多😬我
蓝莓薰衣草牛奶布甸 (第一层)
提子松饼 (第一层)
苹果芹菜帕玛卷(第一层)
草莓玫瑰纸杯蛋糕(第一层)
未食已经见到好多台既人都系食剩哩个😐其实我未食过cup cake 成日觉得d靓野都系唔会好食😕哩个都算合格既 ❗️朵花就食得既 不过应该冇人会咁做😂粉红色既cream好油腻 好彩份量不多😬我都系钟情于云呢嗱味既cream😗
至于个蛋糕底就几好食既 食到玫瑰花香味 入口软属既海绵蛋糕👍🏻不过我都系麻麻地cup cake
第一层就咁介绍完
三文鱼芝士夹饼
其实我就食唔出有三文鱼 因为我好怕食三文鱼😂不过就有d失望 食落只系普通既芝士饼 干身左少少 但系味道咸咸地都ok既😗普普通通过得去啦
脆米海鲜沙律蕃茄杯
有少少失望 因为系唔脆既 可能放得耐淋左 反而觉得少少un😕其实好细旧 只系我影得大份左 所以其实我都唔系好食得出有海鲜 精致既沙律杯吧了
炸虾芝士丸伴橘子酱
用青瓜包住炸物都系第一次食😗反而哩旧炸得算系咁 系脆脆地既❗️不过其实食唔出有虾味 我以为系蟹肉黎 睇返先知系虾😱😱至于芝士味系有既 普普通通
酪梨蟹肉挞
哩旧真系食到蟹味啦 啖啖蟹肉 其实份量就好少既 几得意 有个盒仔既野装住d蟹肉 但系个盒又系淋既😕 朵食得既花真系加分 不过食落口都ok既
青瓜薄荷慕丝蛋糕
广告味浓既甜品以为会系最好食 点知我觉得个曲奇饼底好食d😗好假同甜既青瓜味 连友人咁讨厌食青瓜都吞左入口😂就知哩个mousse有几青瓜 而我就觉得味道麻麻
芝士肉酱玫瑰小法饱
几得意 放系甜点格其实系咸点黎😱😱里面系芝士肉酱 面头系磨茹 不过芝士味欠奉😕个包都系农夫包质感 不过都系唔脆 系放得耐左既un 几好食既 其实
蝴蝶酥
未食已经闻到香味 好熟悉既味道但我唔知系乜味 咬落去好脆口好牛油 系一旧上乘既蝴蝶酥
玫瑰橙花蜜果冻
又系港女至爱既花花花 以为哩旧果冻好普通点知入口就系玫瑰味 但系太玫瑰遮掩左橙花蜜味噜😛旧果冻好爽口 唔错架
红桑子玫瑰荔枝慕丝朱古力挞
又系好精美既造型 亦都系咁多款甜品最朱古力既一款😗虽然好细旧 但系有三朵花 里面有慕丝 仲要咬到果肉既😌佢唔系最好食不过作为港女我欣赏佢咁精致
其实仲送两杯特饮 埋单仲有coupon 可以拎到枝hand cream同爽肤水 仲有100蚊coupon同免费手部treatment