2024-11-10
今日试左呢间想试好耐嘅韩式烧烤店,由布置到背景音乐都系满满嘅韩国风味,令你置身于韩国一样。水冷面上菜时店员会剪开啲面,方便食用, 真系好贴心!一上枱真系吓亲,估唔到佢份量都唔细,表面有冰keep住冰凉感,加埋个芥辣酱,酸酸甜甜咁超解腻,啱晒烧肉嘅时候食!而且冷面条够晒烟韧弹牙,加上容易入口嘅长度浓郁嘅牛肉高汤,配埋清爽嘅小黄瓜切片、红萝卜同蛋丝,真系好丰富~鸡蛋羹咧个其实即系平时食开既蒸蛋,但真系要试!喺韩国食嘅通常都会蒸到胀卜卜转头就会收缩,佢个蒸蛋摆左阵都系咁膨同实净,证明佢系真材实料啦~ 但系味道上佢都仲系同韩国食嘅一样咁嫩同好味大酱汤佢个大酱汤汤底好香,味道浓郁,入面有好多料,豆腐同蔬菜嘅清淡配上汤嘅浓郁真系好衬,而且系热辣辣咁上菜,饮完成个人暖笠笠,冬天真系啱晒!牛排骨我哋叫咗个烤牛排骨套餐,真系好surprise~ 肉质鲜嫩得嚟牛肉味好浓,成条排骨放在眼前,净系望都觉得吸引。店员oppa会帮将块牛排骨剪成一片片,连排骨边嘅小筋肉都唔放过,唔使自己好狼狈咁拆骨
水冷面
鸡蛋羹