2021-10-11 756 浏览
一直知道呢间汉堡店好出名,而且系曾经位列世界top50既唯一香港汉堡包店。所以就约左一个朋友一齐去试下。我地准时12点去到,店舖未有客人,入到去自由拣位,店舖颇细,得大概十个两个位嘅座位。坐下后睇menu,见到最出名嘅honbo系列,朋友话honbo1.0好细份,建议要honbo1.5,有3片2oz肉。然后我地一个叫左椰菜沙律,另一个要番薯条share。饮品一个要coke Zero,一个要Lemonade。倾倾下计食品就突然到左啦,系热辣辣嘅汉堡包。之前睇过访问,知道店主特登唔摆番茄,等个汉堡包嘅面包唔会湿左,果然实物都真系无番茄,汉堡既size比我个口略大,都要两啖先食晒全层。汉堡肉系juicy有汁既,好香牛既味同埋油脂香,肉片有d颗粒感偏粗嚡,芝士片很多,所以食落都好cheesy。面包状态挺身,有烘热,闻落有牛油香,是好味嘅汉堡包面包。(我的一啖只系咬左半个包…)椰菜沙律味道正常,可以帮助消滞。番薯条新鲜炸好好好味,好粗身,劲饱肚…最后个包食咗7成嘅时候我已经哎饱…唯有慢慢食。所以我推介第一次黎食嘅女孩子们唔好直接挑战honbo 1.5,食1.0 ok 啦,或者食1.5 就唔好叫套

Honbo 1.5 + 番薯条

Honbo 1.5 + coleslaw + Lemonade

(我的一啖只系咬左半个包…)

所以我推介第一次黎食嘅女孩子们唔好直接挑战honbo 1.5,食1.0 ok 啦,或者食1.5 就唔好叫套餐啦😂

总结系,honbo 嘅汉堡包好食,不过价钱偏贵,total连饮品薯条食左二百蚊。偶尔食一次都还可以,或者下次唔食薯条😂。

Lemonade
Honbo 1.5 + 番薯条