2018-05-25
Lady M被全城热捧,成日因为唔想排队而放弃左食。过左咁耐,人潮都比以前少左,终于到我试一试佢!一场黎到就梗系要叫多过一款黎试下,所以就嗌左法式芝士蛋糕同原味千层蛋糕。法式芝士蛋糕($68),望落去见到好足料,芝士既密度十足,上层既酸忌廉又唔会太多。薄薄既饼底唔会厚到影响口感,而又可以令到个蛋糕食落冇咁dry~原味千层蛋糕($68),睇已经见到佢有好多层,每层既厚度都好一致用叉吉落去个下feel到佢穿透左好多层,好期待!食落去唔会太甜,cream同啲皮混合得好好,好有口感,难怪个个都赞!两个人share一旧已经好济,到最后清埋第二旧,真系饱到上心口!但当时有个坐对面既外籍女士一个人食左两旧,望到我地呆左,Lady M蛋糕既威力!虽然系好食,但实在太贵啦,耐唔耐试一次就够~
用叉吉落去个下feel到佢穿透左好多层,好期待!